Kosár: Jelenleg üres
Keresés
 
Termék adatlap

D3 vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő folyadék


3.990 Ft

D3-vitamin cseppek

 

Magyarország lakosságának nagy részénél kimutatható az alacsony D3-vitamin szint a vérben. A D-vitamin hiányos egyéneknél, mint a terhesek és az 5 évesnél fiatalabb gyermekek, ajánlott a napi hiányzó mennyiség pótlása. Szakembereink által világosan megfogalmazott, hogy az alacsony D-vitamin szint emelkedett kockázatot jelent a csonttömeg elvesztésére, és olyan betegségek kialakulására, mint az angol kór és a csontritkulás.

 

D3-vitamin előnyei:

 

Csontunk egészsége – a D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a kálcium és foszfor vérszintjének szabályzásában azáltal, hogy elősegíti azok felszívódását a bélből, valamint a kálcium visszaszívódását a vesékben. Ezzel hozzájárul a csontmátrix normális szerkezetéhez, amely elengedhetetlen a csontnövekedéshez, és újraképződéshez.

 

Hiányállapotok megelőzése - Az alábbi csoportokban emelkedett a D-vitamin hiány kialakulási kockázata:

 

-   terhesek és szoptató kismamák, különösen a kamaszkorúak, valamint a fiatal felnőttek.

-   újszülöttek és az 5 évnél fiatalabb gyermekek.

-   65 év, vagy annál idősebbek.

-   azok, akik nincsenek vagy csak kis mennyiségű napsugárzásnak vannak kitéve, (például akik vallási okokból elfedik bőrüket, vagy otthonukhoz kötöttek, illetve hosszú időre elzártak a külvilágtól) fokozott D-vitamin pótlásra szorulnak.

-   azok, akiknek sötétebb bőrszíne van, mint például az afrikai, afro-karibi illetve dél-ázsiai származásúak, mert az ő szervezetük nem képes elegendő mennyiségű D-vitamint termelni.

 

 

Szezonális affektív betegség (hangulati zavar) napi 800 NE D-vitamin pótlás gyakran vezethet hangulatjavuláshoz szezonális affektív betegségben szenvedőknél kevesebb, mint egy hét alkalmazás után.

 

Egészséges immunrendszer – a D-vitaminnak fontos szerepe van az immunrendszer működésében azáltal, hogy elősegíti a fagocytosist (azon folyamat, amikor az immunsejtek bekebelezik a baktériumokat), elősegítheti a tumorokkal szembeni védekezést, valamint hozzájárulhat az  immunrendszer szabályos működéséhez.

 

 

Jellemzők:

A D-vitamin zsírban oldódó pro-hormonokat tartalmaz, melyek közül a D2-vitamin (ergocalciferol) és a D3-vitamin (cholecalciferol) a fő összetevők. A hatékonyabb D3-vitamin a bőrben képződik a napfényben található UVB sugárzás hatására. Az USA-ban nemrég napvilágot látott kutatás alapján D3-vitamin 87%-al hatékonyabban emeli meg a vér D-vitamin szintjét, mint a D2-vitamin. A nagyobb hatékonyság mellett a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism nevű magazinban publikált eredmények alapján a D3-vitamin két-, háromszor nagyobb mennyiségben raktározódik, mint a D2-vitamin.

 

A gyermekekben megfigyelhető gyors csontnövekedés miatt napi szükségeletük sokkal több, mint a felnőtteké. A D-vitamin nagy mennyiségben megtalálható a tengeri halakban, vajban és a tojássárgájában.

 

 

Ellenjavallatok / figyelmeztetések:

Elméletileg a D-vitamin szedése ellenjavalt warfarin (véralvadásgátló, habár egy regisztrált esetről sem tudunk, amikor fokozott vérzés alakult volna ki) valamint verapamil szedése során. Ösztrogén tartalmú hormonterápiák megemelhetik a vér D-vitamin szintjét így növelve a csontsűrűséget.

 

Miért válasszam a Natures Aid D3-vitamin cseppeket?

 

A Natures Aid D3-vitamin cseppek 1 ml-e 400 NE D3-vitamint tartalmaz, és kifejezetten szoptatott csecsmők, újszülöttek, valamint gyermekek részére készült. A cseppek közvetlenül adhatók, vagy italba, ételbe keverhetők.

 

Kiemelt ajánlatunk
2011 NetPharma Kft. Minden jog fenntartva!