Kosár: Jelenleg üres
Keresés
 
Termék adatlap

C vitamin rágótabletta, Csipkebogyóval, Citrus-bioflavonoidokkal és Acerólával


2.990 Ft

1536-ban Jacques Cartier készített először feljegyzést annak a hiánybetegségnek a tüneteiről amelyet manapság skorbutnak neveznek. 1753-ban James Lind, egy skót orvos dokumentálta először, hogy hogyan lehet megelőzni ezt a betegséget. Írásaiban azt javasolta, hogy étkezésünket citrommal vagy citromlével egészítsük ki. Ennek következtében a brit tengerészek hosszú útjuk során minden alkalommal fogyasztották a citrusféléket, ezért gúnyolták őket „citromfejeknek” . Ma már tudjuk, hogy az az összetevő, amely segített a skorbut megelőzésében nem más, mint a C-vitamin. Manapság már evidencia, hogy a C-vitamin fogyasztása hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.

 

Kiszerelés: 50 db tabletta

A C vitamin jótékony hatásai:

fertőzés: tanulmányok kimutatták, hogy a C-vitamin megfelelő vérszintje alapvető fontosságú a fertőzések elleni védekezésben.

lábadozás: sebészeti beavatkozást vagy csonttörést követően kimutatták, hogy a C-vitamin segíti a gyógyulási folyamatot.

fogak és íny: mindamellett, hogy nélkülözhetetlen az egészséges fogakhoz és ínyhez, kimutatták, hogy hatékony gyógyulást eredményez szájsebészeti beavatkozást követően.

vérszegénység: a C-vitamin nagyon fontos a vas felszívódása tekintetében és ebből következően a vérszegénység kezelésében is nagy szerepet játszik.

vérzéses rendellenességek: a C-vitamin segít megerősíteni a gyenge hajszálereket, különösen a bioflavonoidok egyidejű használatával.

csont és ízületi gyulladás: feltehetően a kollagén képző szerepe miatt jótékony hatást tulajdonítanak a csont és ízületi gyulladásban szenvedőknek, illetve azt is kimutatták, hogy fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.


Tulajdonságai:

kollagén képzés: a C vitaminnak meghatározó szerepe van a kollagén képzésben, amely nélkülözhetetlen a szövetek,a fogíny, a vérerek, a csont és a fogak növekedésében és regenerálásában egyaránt.

vas felszívódás: a C vitamin jótékony hatással bír a vasfelszívódási folyamatban

antioxidáns hatás: hatékonyabbá teszi az E-vitamin védekező szerepét az immunrendszerben

 

Napi ajánlott mennyiség: 1 db tabletta

 

Hatóanyagtartalom a napi adagban: C vitamin 500 mg (RDA*625%),csipkebogyó kivonat 12,5 mg 4:1 arányban amely egyenértékű 50 mg csipkebogyóval, citrus-bioflavonoid 25 mg, acerola 10 mg.

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel.

 

Kiemelt ajánlatunk
2011 NetPharma Kft. Minden jog fenntartva!