Kosár: Jelenleg üres
Keresés
 
Termék adatlap

Omega 3 zsírsavat tartalmazó étrend-kiegészítő folyadék


4.990 Ft

 

A normális fejlődéshez és működéshez minden sejtnek szüksége van a rendszeres tápanyagbevitelre, ez különösen igaz az agy- és idegsejtekre. Életünk során az agy esszenciális zsírsavakat (EFA - essential fatty acids) használ energiaforrásként és építőelemként. A halat régóta tekintjük értékes energiaforrásnak, bár a kutatók csak mostanában kezdik megérteni azon mechanizmusokat, amelyeken keresztül az EFA-k, kifejezetten a haloljaban találhatók kifejtik hatásukat az agyműködésre. Az olajos hal előnyei a benne található többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak EPA (eikozapentaénsav), és DHA (docohexaénsav) tulajdonságaiból származnak. Az esszenciális zsírsavak, mint az EPA és DHA kiemelt jelentősége abból ered, hogy a szervezetnek szüksége van rájuk, de nem tudja maga előállítani. Tápanyagból, vagy táplálékkiegészítőkből történő felvételük elengedhetetlen.

Kiszerelés: 150 ml

 

Tiszta halolaj koncentrátum, mely természetes citrom aromával van ízesítve, hogy elfedje a jellegzetes hal ízet!


A halolaj előnyei


Agy fejlődése és egészséges működése - a halolajban megtalálható EPA és DHA elengedhetetlen a magzat és az újszülött agyának optimális fejlődéséhez, valamint a későbbi élet során annak normális működésének fenntartásához.

Hangulat - posztnatális depresszió, figyelemhiányos hiperaktivitás zavar, szezonális affektív zavar mind összefüggésbe hozható az alacsony omega-3 szinttel.

Keringés és magasvérnyomás - omega-3 zsírsavak lelassíthatják a vér alvadását, és csökkenthetik a vérnyomást azáltal, hogy tágítják az ereket. Továbbá növelik az erek rugalmasságát, és csökkentik a vér koleszterin szintjét, javítva a HDL:LDL koleszterin arányt.

Izületeink egészsége - kutatások igazolják a halolaj kedvező hatását rheumatoid arthritis-ben, melyet gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatásának tulajdonítanak.

 

 

Jellemzők

Halolaj számos halféléből nyerhető például szardíniából, makrélából, heringből, vagy lazacból. Sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz EPA-t és DHA-t, mint a tőkehalmáj olaj, viszont A- és D-vitamin tartalma alacsony, lehetővé téve így a nagyobb mennyiség biztonságos fogyasztását. Az EPA és a DHA omega-3 zsírsavak, melyek átalakulnak a szervezetben és prosztaglandin szintézisét segíti elő. Prosztaglandinok számos élettani folyamatban vesznek részt hormonaktivitást befolyásoló hatásuknak köszönhetően. Feltételezzük, hogy az EPA és a DHA csökkentik a triglicerid szintet, a vérrögök és szívritmuszavarok kialakulásának kockázatát, valamint gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással bírhatnak.  Az EPA-ról azt tartják, hogy ‘megteremti’ az idegsejtek közötti kommunikációt, míg a DHA által létrehozott közeg továbbítja az üzeneteket, és elengedhetetlen a normális agyi fejlődéshez gyermekkorban.

 

 


Összetevők: tiszta hal olaj, tokoferolok (szójából), ízesítő (természetes citrom aroma).

Ez a termék nem tartalmaz: mesterséges ízesítőt, színezéket, tartósítószert, laktózt, élesztőt.


Napi ajánlott mennyiség: 3-5 éves gyerekeknek 2,5ml ; 5 évesnél idősebbeknek  5ml.

Hatóanyag tartalom / 2,5 ml: halolaj 2292 mg, amelyből Omega 3 zsírsav 802 mg amelyben EPA : 412 mg, DHA : 275mg
Hatóanyag tartalom / 5ml (átlagos teáskanál): halolaj 4585 mg, amelyből Omega 3 zsírsav 1605 mg amelyben EPA:825 mg, DHA:550 mg.

Figyelmeztetések: A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Hűvös száraz helyen, kisgyermekektől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ne szedje, ha bármely összetevőjére túlérzékeny!


Ellenjavallatok/figyelmeztetések

Azok, akik antikoaguláns terápiában, mint például a warfarin részesülnek, ne lépjék túl a napi ajánlott mennyiséget.

 

Miért válasszam a Natures Aid Hal olaj koncentrátumát?

-   Tiszta halolaj koncentrátum, mely természetes citrom aromával van ízesítve, hogy elfedje a jellegzetes hal ízet.

-   A koncentrátum minden 5 ml-e 825 mg EPA-t és 550 mg DHA-t tartalmaz.

 

Kiemelt ajánlatunk
2011 NetPharma Kft. Minden jog fenntartva!